Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Turnébloggen

Olympic Day på turné


 • Härliga dagar på Liseberg!
  1-2 oktober
  Vilka fantastiska dagar vi har haft på Liseberg! Det hade kunnat vara 4 grader och spöregn men istället blev det 15 grader och strålande sol båda dagarna. Snacka om tur med vädret!
  Ett 20-tal föreningar fanns på plats på Liseberg för att visa upp för barnen vilket fantastiskt utbud av idrotter som finns i Göteborg. På plats för att vara lite ytterligare inspiration åt barnen fanns också ett antal Olympier. Bland andra den färska OS-bronsmedaljören i brottning Jenny Fransson, som tillsammans med Jalmar Sjöberg, körde några brottningspass med barnen. De såg verkligen ut att uppskatta att få brottas med en OS-medaljör.De andra Olympierna som var med provade också några nya idrotter. Bland annat såg jag Sofie Skoog ge allt på en roddmaskin. Hon tog i så mycket att hon ramlade av maskinen för ett ögonblick. Är man tävlingsmänniska så är man :-) Anna Laurell såg stabil ut när hon provade rugby och Danijela Rundqvist, ishockey, såg ut att tycka att rullstolsbasket var riktigt roligt.Som vanligt var det härligt att se alla fantastiska barn som sprang runt och provade massor av idrotter. En del var där flera timmar och ville verkligen hinna prova på allt.Stor tack till alla er som kom och besökte oss, till alla fantastiska föerningsledare som gjorde ett jättebra jobb under hela helgen och till alla andra som på något sätt var inblandade i att arrangera de här dagarna!Nu tar Olympic Day turnén ledigt några månader. Hoppas vi ses igen nästa år!HälsningarNathalie

 • Välkomnande Tierp
  22 september


  All rörelse är bra. Och därför utesluter vi inte icke
  olympiska idrotter att få representeras under dessa dagar. Vem vet, de kanske
  blir olympiska när dagens barn blir aktiva på hög nivå.
  En av de idrotter jag provade när jag var liten var
  orientering så jag ville vara med några av barnen i Tierp och visa denna
  spännande och komplexa idrott. Jag och Felicia började springa en bana och
  vilken fart det blev. Felicia höll tempot och jag hjälpte till att kolla så att
  vi inte kom vilse. Sedan blev den rekordförsök på kortbana med pinnstämpel. Jag
  tyckte att jag fick en bra tid som var svårslagen men dessvärre hade både Markus
  och Lars varit där senare och slagit den.
  Jag fick även träffa tre kanadensiska volleybollspelare som
  ska spela i Tierp denna säsong som hade hand om en station. De kom till Tierp
  för tre dagar sedan och gjorde ett jättebra jobb att få barnen att prova
  volleyboll på ett roligt sätt.
  Toppen att se alla engagerade ledare som tar hand om
  aktiviteterna och även alla glada barn som kämpar på och ibland vänder från att
  tycka att det känns tråkigt först till att verkligen verka gilla det.
  Och ett stort tack till Eva Dovebris på Upplands
  idrottsförbund som jobbade hårt för att så många barn som möjligt kunde få
  möjlighet att uppleva denna dag.
  Olympier på plats var Nathalie Larsson (skytte, skeet), Jalmar
  Sjöberg och Jenny Fransson (brottning), Jonna Adlerteg (gymnastik), Markus
  Oscarsson (kanot), Lars Lewén (ski cross) och jag, Lassi Karonen (rodd).
  Tack Tierp för den här gången.

 • Många bollar i luften i Alsike
  22 september

  Luften vibrerade av spänning och förväntan när Olympic day skulle gå av stapeln och barnen i Alsike skola och Brännkärrsskolan skulle få chansen att prova nya saker hitta glädjen i idrotten denna dag. Och vilka utmaningar det blev! Och vilken glädje! Vi olympier fick kämpa hårt för att hålla jämna steg. Jag försökte hänga med så gott jag kunde i danskoreografi, med blandat resultat. Även om det inte blev rätt i alla steg så var det roligt när det satt. Och kroppsvärmen steg i taket.
  Det var full fart både ute och inne denna fina höstdag med alla möjliga idrotter. Golfklubbor svingades, tacklingar utdelades till höger och vänster (mest på tacklingskuddar) och smasharna ekade i idrottshallen både från bordtennis och badminton. Och Jonna blev utmanad mest av oss på att briljera med sina fantastiska gymnastikkonster.
  Tack alla fantastiska idrottsledare som var med och bjöd på er kunskap och tack alla entusiastiska barn som gjorde den här Olympiska dagen till den glädjedag det blev.
  Olympier på plats var Nathalie Larsson (skytte, skeet), Jalmar Sjöberg och Jenny Fransson (brottning), Jonna Adlerteg (gymnastik), Markus Oscarsson (kanot) och jag, Lassi Karonen (rodd).
  Stort tack!
 • Tack vetlanda
  21 sep 2016
  07.00 När vi kom till arenan var det alldeless tomt och kallt. Vaktmästaren hissade upp den Olympiska flaggan och Gisela och Jag ramade in Heds Arena med skyltar och flaggor. Sakta men säkert pryddes arenan med barn och OS detaljer.Vid 09.30 började invigningen och efter att Linnéa 10år (i mitten på bilden) sjungit nationalsången var vi redo att sätta igång aktiviteterna. Gissa om barnen var redo?! De fick äntligen gå ner från läktaren och bege sig till sin första aktivitet.Barnen var modiga och nyfikna, vilket jag gillar. Det är då man lär sig!HälsningarDanijela RundqvistIshockey  • Härlig dag i Farsta

  6 sep 2016
  I Farsta skiner alltid solen! Olympic Day har varit här flera gånger och det är lika fint väder varje gång. Det tackar vi för!Den här dagen var det rekord för antal deltagare på Olympic Day. Nästan 500 barn fanns på plats för att prova på massor av olika idrotter. Nytt för i år var att även särskolor och deras klasser var inbjudna och ett antal föreningar med aktiviteter för funktionshindrade fanns på plats för att hjälpa dessa barn.
  Olympierna gjorde som vanligt sitt bästa för att inspirera barnen och uppmuntrade dem att prova på många olika idrotter. En av Olympierna, Jonna Adlerteg som är gymnast, hittade jag inte helt oväntat vid parkouren där hon gjorde lite volter på air-tracken. Parkour ledarna var otroligt duktiga och flera av dem tillhörde Sverigeeliten. Barnen som provade på var också duktiga och framförallt modiga! De hoppade och gjorde volter som om de aldrig hade gjort någon annat. Imponerande!Själv provade jag på basket. Jag har aldrigt tränat basket förutom på gympan i skolan men jag har alltid tycket att det är kul. Ledarna här var superduktiga och gjorde massor av roliga och kluriga övningar med barnen. Jag försökte hänga med så gott jag kunde men det var svårt!Dagen avslutades med att vi allihop hjälptes åt med att blåsa ut den olymiska elden som vi tände under invigningen. Tack Farsta för en jättehärlig Olympic Day!HälsningarNathalie Larsson, skytte 


Inspiration

Olympiernas egna ord

 • Danijela Rundqvist: Mitt Sportlov
  Nu är det full fart med Olympic Day gänget på olika orter runt om i Sverige. Vi har haft massor med fina sportlovs dagar i Stockholm. Imorgon åker bilen upp till Hassela för att förbereda Olympic Day...

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla