Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

OlyMpic Day i Fjällen

27 februari-3 mars

Med rosenröda kinder lämnade jag Åre i tisdags kväll och tittade igenom massvis med härliga bilder från det senaste Olympic Day äventyret i Sälen och Åre. Vi fick chansen att träffa massvis av familjer som spenderade sina sportlov i fjällen.

I fredags och lördags befann vi oss på Tandådalstorget i Sälen. Fredagen bjöd på bra väder medan lördagen var lite blåsigare och kallare. I Olympic Day området så påverkade inte vädret våra kära deltagare. Det var full aktivitet inne på området båda dagarna och vi Olympier hade fullt upp med att assistera och hjälpa alla barn och ungdomar. 

På plats fick de chansen att testa sporter som: stillastående längdhopp, tennis, rodd, skridsko, hockey, ski-cross, golf samt skidskytte. Allt var som vanligt kostnadsfritt för barnen att pröva på. Tack vare Sveriges Olympiska Kommitté, Samsung, Arla, Nordea, MTG/ Viasat, Vattenfall och Svenska PostkodLotteriet är detta projekt möjligt och kostnadsfritt för barnen.

De flesta barnen jag frågade testade nya idrotter för första gången, vilket är precis så det ska vara. Att våga pröva på något nytt, ta mod till sig och pröva. Många sporter som man kanske inte har chansen att testa i hemmamiljö har vi på plats. De yngsta som kom till mig och sköt med puck och klubba var bara 2 år gamla. Kalle två år visade mig hur hans Pappa som spelar i Skellefteå AIK gjorde mål. Han berättade också att han redan visste vart han skulle spela när han blev stor, i NHL. Jag fick träffa lilla Lotta igen som jag träffade för två år sedan, nu var hon fem år. Hon kom och testade ishockey båda dagarna. Jag ler bara jag tänker på det. Att vi får chansen att träffa alla barn, få hjälpa dem, få höra om deras drömmar, svara på deras och alla föräldrarnas frågor. Jag älskar det!

Samma idrotter fanns även på plats hos oss i ÅRE/ Björnen. Arla var även på plats i fjällen: Nathalie, Frida och Niklas bjöd varje dag på hundratals kanelbullar och lika mycket ekologisk mjölk till alla som ville. För många var det passande att ta en fika och fylla på med lite energi i slalombacken. Både vi, SOK, samt Arla lottade varje dag ut massvis med priser till deltagarna. Det som vann var väldigt glada när de fick ta emot en OS mössa eller en OS "buff" (halsduk).

Jag, Lars Lewén, Johan Röjler, Lassi Karonen och Tord Wiksten var fjällens Olympier på plats. Även Bästa Lisa Sund och Andres Åberg ifrån SOK var på plats. Vi alla hade några oförglömliga dagar med er som besökte oss, TACK!

Kram Danijela Rundqvist

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla