NYHETER FRÅN GAMLA SOK.se

Hallå där Magnus Petersson...

Bågskytten som i förra veckan besökte SOK.
Vad gör du här hos SOK?
- Jag har haft utvärderings och planeringsdialog med Glenn Östh. Vi har pratat om förutsättningarna för 2007 och om hur det har gått under 2006.

 
Vad gäller för dig under 2007? Hur ser kvalet till OS ut?
- VM i Leipzig i juli gäller som OS-kval. Det ska jag vinna! Det är inte vad som krävs för att kvala till OS, men ändå. 64 herrar får skjuta OS. De 16 första på VM är direktkvalificerade. Sedan plockar de in skyttar från de bästa lagen och finns det platser kvar fyller de på med skyttar längre ner i resultatlistan på VM. Det brukar räcka med att vara på 20-22 plats på VM för att kvala till OS. Men det är inte det jag är ute efter. Jag vill vinna!

 
Hur ser du på dina konkurrenter?
- Jag tycker att många av konkurrenterna fokuserar på fel saker. Det går ju lite mode i olika träningsmetoder och nu är det den koreanska stilen som gäller. De skjuter 3-600 pilar om dagen och jobbar alltså väldigt mycket med mängd. Min modell är att hitta en balans. Jag måste hela tiden ha huvudet med mig. Jag jobbar mer på detaljer i tekniken, väljer ut ett särskilt tekniskt moment som jag arbetar extra mycket med och skjuter kanske bara 100 pilar om dagen. Den koreanska metoden förbrukar många talanger på vägen fram mot toppen.

 
Bågskytte är en idrott som kräver mycket mentalt. Hur arbetar du med de mentala delarna?
- Jag har jobbat med Olle Anfelt, beteendevetare på SOK. Han är min frälsare på området och sköter det på ett skönt sätt tycker jag. För mig är det skillnad på beteendevetare och idrottspsykologer. Jag vill inte bara ha goda råd som är hämtade ur teorin utan konkreta råd och bedömningar utifrån rådgivarens erfarenheter och kunskaper. Jag har kunnat implementera Olles tankar på ett bra sätt och det har slagit väl ut för mig. Det handlar om att minimera tvivlen på sig själv. Alla tvivlar på sig själv någon gång och då behöver man vägledning i hur tvivlen minimeras. Det har också varit värdefullt att lära av andra aktiva i topp- och talangprogrammet.

 
Viktiga tävlingar för Magnus Petersson under 2007 är förutom VM världscup-serien och för-OS som avgörs i Peking. Under 2006 vann Magnus EM, rankades som tvåa i världen och slutade trea i den totala världscupen.

 
Vill du läsa mer om OS-kvalreglerna i bågskytte, klicka här.

Relaterade sidor