Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Soliga dagar i Spånga

24 & 25 Februari

I dagarna var det stjärnglans på Spånga IP, Viktoria Helgesson, konståkning, Johan Röjler skridsko, Kim Martín, iskockey och Tord Wiksten, skidsytte. Under de två dagarna fick över 700 barn testa på massa idrotter. De fick även chansen att på stationen ”Isvett & säkerhet” lära sig hur man agerar på naturis, och om den skulle gå sönder. Lära sig hantera isdubbar. Sällskap, kunskap och redskap är viktigt att tänka på när man ska ut på sjöisar.

De flesta idrotterna var utomhus under dessa två dagar. Vädret var fantastiskt under båda dagarna och solen strålade över hela idrottsplatsen. Orienteringen, skidskyttet och längdskidåkningen utövades runt om fotbollsplanen. Härligt att få se barnen pröva på skidor för första gången, de kämpade på så bra! En underbar kommentar från ett av barnen under torsdagen var- jag hatar tålamod!

Hon var så duktig och reste sig gång på gång, åkte varv efter varv. Jag peppade henne självklart och berättade hur duktig hon var. Vilka kämpar vi fick äran att träffa.

På bandyplanen så fanns sporterna ishockey, konståkning, bandy och sit skate (på torsdagen) och det kryllade av modiga barn som prövade att åka skridskor. För jag lovar det var halt på isen även för mig när jag började spela ihockey när jag var 13 år.

Inne i fotbollshallen så dansade man Zumba (på onsdagen) och spelade handboll i massvis med grupper.

Tack alla föreningsledare och TACK alla barn för er glädje och ert mod under dessa två dagar. Vi hoppas att ni prövat på något som ni vill testa igen och igen. Förhoppningsvis som ni vil utöva tills ni blir lika gammal som migJ

På eftermiddagarna avslutas dagen med att släcka den Olympiska elden. Jag hoppas att efter vi släckte den, så tändes en dröm hos er. För ni vet, det man tränar på blir man bra på. Jag lovar!

Kram Danijela Rundqvist, Ishockey

 

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla