Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Roliga dagar i Botkyrka

24-25 februari 2015

Hej!

Olympic Day hade tagit sig till Botkyrka. Första dagen i Idrottshuset i Tumba medan dag två tog plats i Botkyrkahallen i Norsborg. Olympic Day fanns med som en del av Botkyrka kommuns sportlovssatsning ”Botkyrka Winter Games”. I likhet med Olympic Day är den till för att ge barn och ungdomar möjlighet att prova olika sporter så det var ju riktigt passande!

De olympier som var med den här gången var Nathalie-skytte, Danni-ishockey, Jalle-brottning, Tord-skidskytte och jag själv Fredrik-curling.

Precis som förra året kom det väldigt många barn till dessa två dagar. Jag har ingen exakt siffra men det måste varit närmare 2000. Det fanns runt 20 olika sporter att pröva på och det var full fart från början. Att få se glädjen barnen utstrålar när de rår på judoinstruktören, sätter en smasch i bordtennis eller ser stenen glida in i mitten på boet på curlingbanan är fantastiskt. Detta var även mitt första Olympic Day där det, mig veterligt, för första gången fanns en så kallad ”street curling-bana” som man kan spela på inomhus. Den var väldigt populär och jag höll mig ganska mycket där. Jag tog också något varv emellanåt, överallt fans barn att prata med och jag tror inte att jag såg en enda sur min, bara massor av glädje! Hela arrangemanget ramades in av workshops för både DJ och Djembe(en sorts afrikansk trumma). Stämningen var underbar och dagarna intensiva, jag kan nu erkänna att på tåget på väg hem till Karlstad känner jag mig lite trött. Det är det helt klart värt och jag skulle gladeligen göra om det imorgon om jag fick frågan.

Ett av mina favoritminnen från helgen var när Danni berättade för mig om en förälder vars barn ville prova på att åka skridskor. Pappan, som kanske aldrig stått på ett par skridskor själv, snörade på sig grillorna och de båda tog sig ut på isen. Det var vingligt men de gjorde det och de gjorde det tillsammans. Det var något som tog de båda helt ur det säkra, trygga och beprövade. Ett av målen är att alla barn ska kunna hitta sin idrott, för det finns en för alla. Barn är jätteduktiga på att pröva nya saker. Ibland måste vi ge dem möjligheten att göra det genom att själva ge oss ut. Jag applåderar alla föräldrar och ledare runtom i Sverige som gör just detta och utmanar fler att ta efter.

Tack Botkyrka och alla barn för ett par sköna dagar!

Ha det gött!

Fredrik LindbergDela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla