Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Olympic day i en helt ny arena!

11 september

Idag har Olympic Day varit i Prioritet Serneke Arena, Göteborg. Ca 700 elever i årskurs 1-6 var på plats och dagen började kl 09:00 med invigning innehållandes bl a fackelstafett, tal av olympiern och politikern David Lega och nationalsång. Efter att sedan Mästarnas Mästare Danijela Rundqvist hade önskat alla lycka till så satte vi igång och arenan fylldes av aktivitet.

 Joachim "Pim-Pim" Johansson utmanade mig genast och i en match Teqball vilket är en sport som spelas på ett bordtennisliknande bord fast med fotboll och utan rack. Vem som vann minns jag faktiskt inte... bara att det var riktigt kul!

På den fina konstgräsplanen inne i arenan pågick nu Fotboll, Basket, Handboll, Fäktning, Gymnastik, Skytte, Volleyboll, Bordtennis, Boxning, Friidrott, Innebandy, Rodd och Badminton med mera. Det var kul att se alla duktiga ledare ifrån föreningarna som tog hand om skolklasserna och visade upp sina idrotter.

Jag och Joachim fick chansen att vara med en klass som testade på Bordtennis.  Dom var verkligen motiverade och alla gjorde sitt bästa och hjälpte varandra med tips och råd. En ev de unga pingisspelarna som instruerade gav mig inte en chans när jag ställde upp mig för att försöka ta emot en serve. Det blev serveess utan att jag ens var nära bollen med mitt racket.

Efter lunch var jag nere under fotbollsplanen och fick snabbt på mig ett par längdskidor och fick prova att åka i det helt nya skidspåret som alltså har anlagts inomhus. Det var första gången jag åkte skidor inomhus och tekniken satt väl inte precis perfekt. Entusiasmen bland alla elever ute i skidspåret gick inte att ta miste på och trots att det var många fall och lite svårt att hitta balansen så såg alla ut att trivas och jag förutspår att dessa skidspår kommer vara väldigt populära under de kommande åren om det inte är så mycket snö utomhus.

Avslutningsvis ska jag berätta om en Roddtävling som några av olympierna tänkte köra. Tyvärr fick den ställas in eftersom eleverna tyckte att roddmaskinerna var så roliga att ro på. Dom ville helt enkelt inte låta några andra ro och det måste väl ändå ses som ett tecken på att dagen har inspirerat till idrottande.  Istället blev det en tävling i spjutkastning för Lars Lewén, Pim-Pim och mig (tror att Lars vann) innan dagen avslutades. Många autografer och groupies blev det på denna härliga dag i Göteborg.

Imorgon Lördag är det öppen dag och alla är välkomna till Arenan för att prova idrotter och vara en del av Olympic day!

Olympier på plats: Joachim Johansson, Danijela Rundqvist, Kim Martin Hanson, Lars Lewén, Nathalie Larsson och vid pennan Johan Röjler


Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla