Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

LAXÅ

25 september


Som ni kanske vet åker Olympic day touren runt i Sverige till alla möjliga olika orter och idag var det Laxå som stod för dagens stopp. Vi höll till i Laxåhallen samt Laxå sportfält och med under dagen fanns cirka 150 skolbarn i klasserna 4-6. Vi startade dagen som vanligt med en invigning och en fackelstafett. Efter det fick barnen ge sig ut med sina klasser till de idrotter som de blivit tilldelade.

Jag själv hakade på en klass till golfen tillsammans med kanotisten Markus Oskarsson. Vi fick prova på att slå på ”driving range” och spela fyra korta hål. Det är lite svårt när man är i 11-års åldern och aldrig hållit i en golfklubba förut men Robin och Simon som jag spelade med klarade det bra efter lite övning.

Förutom jag själv och Markus fanns även brottaren Jalmar Sjöberg, rodderskan Frida Svensson, ishockeytjejen Pernilla Winberg och skicrossåkaren Lars Lewen med på plats.

Efter golfen gick jag vidare till tennisen där Kumla Tennisklubb drillade kidsen i fotarbete och snabba fötter. Efter en gedigen uppvärmning övades forehandsvolley och bollteknik. Jag som gammal elitidrottare tyckte det var extra kul att tennistränarna även visade lite fotarbetsövningar och inte bara slog tennisslag med barnen. Att öva motorik blir man aldrig för gammal för och det är inte bara på tennisbanan man har nytta av den egenskapen. Att få prova på något som inte är helt självklart och sedan öva öva öva innan man får till det är inte bara bra för det rent motoriska utan även att de ”små grå” uppe i skallen som får klura lite innan det får till rörelserna. =)

Under dagen testa jag även på lite amerikansk fotboll och innebandy. Just amerikansk fotboll är ju inte jättestort i Sverige men flera barn tyckte verkligen det var skoj och det var kul att höra!

Nästa gång det är Olympic Day finns vi på plats i Örebro. Hoppas Örebroarna bjuder upp lika mycket som Laxåborna, för idag hade jag himla roligt!

Ha det gött!

/Sebbe

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla